ADVENT 2023

ADVENT 2023

Još jedan Advent je pred nama i veselimo se da ćemo ga podijeliti sa našim posjetiteljima. I ove smo godine prigodno okitili naše prostore i maketu doradili sitnim detaljima, kao bi bila još zanimljivija, iako je, prema recenzijama naših posjetitelja na Google-u, i do sada bila zanimljiva i po svemu posebna. Naime, Muzej vlakića – Backo mini express je, po ocjenama više od 900 posjetitelja, ocjenjen ocjenom 4,8 od 5, što je trenutno najveća ocjena za jedan muzej u Hrvatskoj. Aktivnostima koje planiramo nakona Adventa (proširenje makete na još jednu prostoriju, tj. dodatnih 20-tak m²), nadamo se da ćemo vodeću poziciju i zadržati.

Naše cjelogodišnje radno vrijeme (petak/subota od 10-18 sati) tijekom Adventa (od 02.12.2023. do 06.01.2024.) promijenili smo u novo radno vrijeme:

PON-SUB (nedjeljom zatvoreno) od 12-20 sati

kako bismo omogućili čim većem broju zaljubljenika u male željeznice i maketarske izvedbe vidjeti i uživati u rezultatu dugogodišnjeg rada naših vrijednih djelatnika, na čelu sa g. Antunom Urbićem, idejnim začetnikom i mecenom ovog jedinstvenog projekta.

Novina ovogodišnjeg Adventa u našem Muzeju biti će besplatne vođene ture koje će se održavati ponedjeljkom i srijedom u 13:00 i 14:00 sati. Ideja je posjetiteljima pobliže objasniti scene na maketi, odgovoriti na moguća pitanja vezana uz neke tehničke izvedbe i pružiti čim više informacija od detaljima koji su, zbog svoje veličine teško uočljivi (mjerilo u kojem je rađena maketa je uobičajeni maketarski standard HO, tj. 1:87). Uz to, osvježili smo i naše upute za razgled makete koje su dostupne na ovoj stranici kao i skeniranjem QR koda na našem letku koji se može dobiti na blagajni Muzeja.

Vjerujemo da će svi koji nas posjete otići, kao i do sada, puni emocija, budući da je ovo jedinstvena izložba koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim, pogotovo ne najmlađe posjetitelje.

Veselimo se vašem dolasku!