ZAVRŠENI LOKOMOTIVNI IZBORI

U subotu 04. srpnja 2020. godine, u Muzeju vlakića – Backo mini express, održani su izbori za najljepšu lokomotivu 2020. godine. U predvečerje pravih, ozbiljnih i za Hrvatsku važnih izbora, odvijali su se ovi „nevažni“, ali zato ne manje zanimljivi. Posjetiteljima su ponuđeni kandidati iz različitih epoha, tako da su mogli birati između starih parnih lokomotiva iz perioda između dva svjetska rata i najmodernijih, predvođenih LYRIA-om, superbrzom lokomitovm koja vozi prosječnom brzinom preko 300 km/sat.

Glasanju je pristupilo 58 glasača. Prebrojavanjem glasova ustanovljen je jedan nevažeći listić, a iz 57 važećih saznali smo slijedeće rezultate:

  • Sa 24 glasa prvo mjesto je uvjerljivo osvojila lokomitiva ROYAL BAVARIA (12 glasova Češki RAILJET, 9 glasova DRG parnjača, 7  glasova LYRIA i 5 glasova SNCF verzija TEE)
  • Nagrade (obiteljsku godišnju ulaznicu) osvojili su: Edo Toplak, Martina Orešić i Iva Zipato

Čestitamo dobitnicima, a oni svoje nagrade mogu podići od 06. do 10. srpnja ili nakon našeg GO (od 02. kolovoza nadalje), od 10-18 sati u Gundulićevoj 4. Ujedno zahvaljujemo svim posjetiteljima koji su se odazvali pozivu da, osim besplatnog razgleda najveće makete željeznice u jugoistočnoj Evropi, daju svoj doprinos izboru za Najlokomotivu 2020. godine.