ADVENT 2020.

Nakon predivnih adventskih izvedbi 2016., 2017. i 2018., koje je prepoznala cijela Evropa, slijedi ovaj skromniji, COVID-om 19 obilježen, Advent 2020.. Da li će se, obzirom na propisane mjere Stožera civilne zaštite, ipak u gradu osjetiti ozračje nadolazećeg Božića, to ćemo tek vidjeti. Ono što je sigurno, neće biti toliko ljudi na ulicama kao prijašnjih godina, neće biti kućica sa kuhanim vinom i kobasicama na svakom koraku, stranih turista, a niti klizališta na Trgu kralja Tomislava.

No, budući da smo mi odlučili, bez obzira na sve ovogodišnje nedaće, otvoriti vrata Muzeja vlakića – Backo mini express, čuveno klizalište na Tomislavcu moći će se ipak vidjeti, istina u umanjenom mjerilu, u prostoru našeg Muzeja. Ta je diorama i prošlih godina bila jedna od vodećih atrakcija našeg Muzeja, a ove smo ju godine dodatno doradili, osvjetlivši Umjetnički paviljon, tako da sada zaista izgleda  impresivno.

Period kad smo bili zatvoreni za posjetitelje iskoristili smo za aktivnosti oko održavanja makete, ali i za razvoj, tako da ćemo posjetiteljima moći pokazati i nešto noviteta. Najveći je pomak napravljen na cestama, pa će sada autići imati veći radijus kretanja, a biti će pokrenuti i neki sadržaji koji, zbog tehničkih nemogućnosti do sada nisu bili u funkciji. U svakom slučaju, isplati se doći i razgledati najveću maketu željeznice u Jugoistočnoj Evropi.

Kako bismo i Vi i mi i nakon Vašeg posjeta ostali zdravi, razgled Muzeja prilagodili smo naputku Stožera civilne zaštite i on će izgledati ovako:

  1. prije pristupanja blagajni dezinficirajte ruke dezinfekcijskom tekućinom,
  2. nakon kupljene ulaznice pričekajte na dvorištu da Vas pozove dežurni djelatnik,
  3. u muzej ulazite jedan po jedan. Ukoliko se radi o više članova iste obitelji, oni mogu ući zajedno,
  4. kretanje po muzeju je kružno i odvija se obilaskom pojedinih stanica (stanice su označene brojevima), bez mogućnosti povratka na prethodne stanice. Smjer kretanja označen je strelicama na podu,
  5. vrijeme zadržavanja na pojedinoj stanici ovisit će o broju posjetitelja koji čekaju na ulaz u muzej, a predviđeno vrijeme je cca 5 min,
  6. prilikom razgleda muzeja, molimo da se pridržavate propisanog razmaka od 1,5 m.

Veselimo se Vašem dolasku!

Contact Us