MY WORLD MAKETA

Sastavni dio našeg Muzeja vlakića je i prostorija u kojoj posjetitelji mogu sami upravljati vlakovima. Do nedavno su tu bile samo dvije makete (Märklin i Roco) na kojima je upravljanje riješeno putem tableta. Iako, osim vožnje vlakova naprijed i nazad, softver nudi puno različitih funkcija, upravljanje nije komplicirano i brzo se uči. No, najmlađim posjetiteljima je i to ponekad bilo prenaporno, tako da su često u pomoć morali uskakati roditelji ili bake i djedovi. Poseban je problem bila visina makete, tako da su najmlađi uglavnom morali sjediti nekome u krilu.
Kako Märklin u svojoj ponudi ima posebnu paletu proizvoda pod nazivom “My World”, namjenjenu upravo djeci od 3-6 godina, odlučili smo i od tih vlakova napraviti jednu maketu primjerenu tom uzrastu, a ujedno i prikazati kako se jednostavno može kod kuće organizirati zabava za cijelu obitelj.
Pilot projekt testirali smo za Advent i kako je maketa izazvala veliki interes kod djece, odlučili smo je malo doraditi i postaviti u igraonicu kao treću maketu na kojoj posjetitelji mogu sami voziti vlakiće. Kako je ova prilagođena najmlađima, upravljanje je putem joysticka i puno je jednostavnije, a sama maketa je niža, tako da nisu potrebne niti stolice niti pomoć starijih.