PRIČA O ROD STEWARTU

Sir Roderick David Stewart svjetska je rok legenda. To nije nikakva novost. Koncert, pred 10.000 ljudi u zagrebačkoj Areni 02.02.2018., dokaz je da i u svojoj 73. godini još uvijek privlači publiku, a činjenica da je do sada u svojoj karijeri prodao sto milijuna nosača zvuka, defintivno ga svrstava na najviše mjesto u rok hijerarhiji.

No, kakve to veze ima sa vlakićima? Velike! Od svega navedenog, puno je manje poznato da je Sir Stewart veliki zaljubljenik maketarstva i da u svom stanu u Londonu posjeduje maketu od 105 m² (7×15 m). Kada odlazi na duže turneje, osim apartmana za sebe i svoju obitelj, uvijek zakupi i jednu dodatnu sobu koju pretvara u malu radionicu. Tu se, između koncerata, relaksira izrađujući segmente,  koje kasnije stavlja na svoju kućnu maketu.

Saznavši to, ponudili smo promotoru zagrebačkog koncerta, da prilikom obilaska grada posjete i našu, najveću maketu jugoistočne Evrope. No, budući da razgled grada nije bio predviđen i da je glazbenik trebao doći neposredno pred koncert  i odmah po zvršetku otići svojim avionom, prešli smo na plan „B“. Za uspomenu na Zagreb, poklonili smo Sir Stewartu jedan teretni vagon HŽ-a, koji će mu biti uručen preko njegovog menađera. Vjerujemo da smo ga time razveselili i ugodno iznenadili i da će, osim ovoljetnog krstarenja Jadranom, odvojiti malo  vremena i za posjet našoj maketi i ljudima, sa kojima dijeli zajedničku ljubav prema vlakićima. Dobrodošli Sir Rod Stewart!